Maaliskuu tuo kevään

Maaliskuun ilta-auringossa Pyhäjärven jää heijastaa valoa. Vesi on alhaalla ja isojen rantakivien reunuksilla jää on noussut harjuiksi.

Maaliskuun ilta-auringossa Pyhäjärven jää heijastaa valoa. Vesi on alhaalla ja isojen rantakivien reunuksilla jää on noussut harjuiksi. Pilkkijät uskaltavat edelleen kulkea  jäällä, vaikka virtapaikoissa vesi on jo avoinna.

Leppä on rantojen kosteassa maassa viihtyviä lehtipuita. Monelle lepän kukinta aloittaa allergialääkkeiden kauden.

Leppä on rantojen kosteassa maassa viihtyviä lehtipuita. Monelle lepän kukinta aloittaa allergialääkkeiden kauden. Kohta alkaa myös puutarhatöiden kausi.

Tänä keväänä maaliskuu on ollut aurinkoinen ja päivisin lämpötila on noussut jopa lähelle +10 astetta useana päivänä peräkkäin. Öisin on ollut pakkasta. Lämpötilan vaihtelu on saanut Pyhäjärven jäät ”laulamaan”. Varsinkin iltaisin tunnelma on rannalla melkein aavemainen: taustalla kuuluu järveltä  jäiden jatkuva kohina ja kumiseva ääni. Siitä nousee yksittäisiä kovempia paukahduksia ja jään pintaa kiiriviä repeileviä ääniä. Kun käytetään sanontaa, että järvi vapautuu jäiden kahleista, siltä se todella kuulostaa.

Eilen illalla nähtiin Etelä-Suomessa poikkeuksellisen hienoja revontulia. Niitä ei tullut ikuistettua, mutta laskevan auringon väritkin ovat huikean hienoja.

Eilen illalla nähtiin Etelä-Suomessa poikkeuksellisen hienoja revontulia. Ne olivat kylmän vihreitä sävyjä.  Tänään myös  laskevan auringon värit olivat huikean hienoja.

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *