<<< Takaisin

Luumupuu (kirsikkaluumu) ´Pietarin lahja´

Prunus cerasus

45,00 

Tuotekategoria: Hedelmäpuut
Korkeus: 200 - 400 cm
Kasvuvyöhyke: I - IV
Valon tarve: aurinko
Erityistä: hiekka/multa, kalkinsuosija

Kuvaus

´Pietarin lahja´ eli ´Podarok St.Petersburg´on leveälatvuksinen puu, jonka koristeellinen kukinta on jo aikaisin keväällä. Toinen kirsikkaluumulajike parantaa pölytystä. Satoikä alkaa varhain ja sadot ovat runsaita ja säännöllisiä. Kullankeltainen hedelmä on pieni, soikea, aromikas ja makeanhapan. Sato kypsyy elokuussa ja se sopii sekä syöntiin, että säilöntään. Lajike on terve ja hyvin talvenkestävä.

Kirsikkaluumut eli myrobalaanit eli herkkuluumut ovat yksi luumusuvun lajeista ja niiden hedelmät ovat luumua muistuttavia, pieniä, makeita ja luumua paksukuorisempia. Ne kestävät hyvin kuljetusta.

Luumupuulle valitaan pihalta aurinkoinen, lämmin ja tuulelta suojainen paikka. Jos istutat taimen savimaalle, huolehdi hyvästä salaojituksesta. Matalaan kohopenkkiin istutettu luumupuu kasvaa hyvin. Puu talvehtii paremmin, kun sen juuret eivät ole liian kosteassa. Voit lisätä maahan turvetta ja hiekkaa, niin saat kasvualustan kevyemmäksi ja humuspitoisemmaksi. Taimet ovat astiataimia 7,5 l ruukussa.